Fritz Hansen vlinderstoel 3107 Arne Jacobsen 60 years anniversary
16544
post-template-default,single,single-post,postid-16544,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Fritz Hansen vlinderstoel 3107 Arne Jacobsen 60 years anniversary

Republic of Fritz Hansen heeft voor het 60-jarig bestaan van de Serie 7 stoelen van ontwerper Arne Jacobsen twee speciale edities gemaakt. Het thema in deze serie is contrast, de twee stoelen zijn ontworpen vanuit vrouwelijk en mannelijk perspectief. De diep donkerblauwe stoel zijn de poten gepoedercoat en gepolijst, de lichtroze variant heeft vergulde poten. Elke stoel wodt geleverd met een gouden plaat die op de onderzijde van de stoel is gemonteerd. De stoelen zijn limited editions en elke stoel is dan ook genummerd.

Arne Jacobsen`s ontwerp de Vlinderstoel 3107 (Butterfly) is de meest gekopieerde stoel ooit.

Arne Jacobsen, mischien wel de bekenste  Deense architect en ontwerper die leefde van 11 februari 1902 tot 24 maart 1971.Zijn tijdloze functionele design zette Denemarken op de kaart. Hij werd opgeleid tot metselaar, maar studeerde in 1927 af aan de Kunstacademie van Kopenhagen. Hij is in Nederland bekend van zijn stoelontwerpen. Toch was hij vooral architect.

Maar met zijn 350 ontwerpen behoort hij ook tot een van de meest productieve designers. En nog lang niet gedateerd want in 2005 vierde de Vlinderstoel 3107 (Butterfly) zijn 50 jarig bestaan. De serie 7 is nog steeds een belangrijk onderdeel in de collectie van de Deense fabrikant Fritz Hansen. De onder druk gevormde gelamineerde zitting is een verdere ontwikkeling van de klassieke Ant stoel die dateert van 1952. Deze stapelbare stoel met 4 poten kan worden gezien als het summum van de techniek van lamineren. De gelamineerde kuip wordt opgebouwd uit verschillende lagen hout en een tussenlaag van katoen.Er zijn verschillende uitvoeringen waaronder een kinderuitvoering en een barkruk.