Milaan16 Designweek
16670
post-template-default,single,single-post,postid-16670,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Milaan16 Designweek

UrbanHorecaConcepts bezocht afgelopen designweek in Milaan, een week vol verrassende, inspirerende en culinaire ontdekkingen. We lichten een aantal opvallende designs en exposities voor je uit.

'Designweek Milaan: construct, develop and reconsider new ways in design'

Cor Unum presenteerde zich dit jaar in in het Dutch Design District Isola. Het thema van hun expositie was Changing the Skin of Creamics. Floris Hovers her-ontwikkelde  de Carter vaas waarbij hij geïnspireerd was door zijn eigen ontwerpproces. Het ontstaan van nieuwe vormen doormiddel van onderzoek creëert vaak verrassende ontwerpen. Zoals in het werk 101.86• – Color of the Day van Thomas Vailly & Laura Lynn Jansen. Het heldere behandelde glas weerkaast het licht als een soort caleidoscoop, door het glas op subtiele wijze te draaien. OP-vaas is een nieuwe serie vazen ontworpen door Bilge Nur Saltik. Het dikke glas is net de hand vervaardigd in Instanbul en elk stuk is een uniek patroon en geeft met een enkele bloem erin tevens het caleidoscoop effect. In het warenhuis Corso Como was een speelse, tegendraadse tentoonstelling Gufram on the Rocks – ’50 jaar Design tegen de stoom in’ te zien met o.a. werk van Studio Job en Guido Drocco & Franco Mello. In de tentoonstelling PHYSICAL – van Kiki&Joost zien we uitvergrootte Mecano-objecten herrijzzen tot meubels.

Beeldmateriaal via BloomInspiration.com